Eksperten forteller! Alt om prebiotika

Probiotika og prebiotika kobles ofte til gode bakterier i magen og tarmfloraen, men er også en fordel i hudpleie. Cosmicas ekspert gir deg svar på alt du trenger å vite om prebiotika.

Probiotika, prebiotika, mikrobiom… Det kan føles umulig å holde oversikt over alle ulike begrep, men Cosmicas brand manager, Niina Alanko gir deg svar på alt du lurer om prebiotika – stjerneingrediensen i Cosmicas nye ansiktserie Sensitive Balance!

Hva er prebiotika?
På huden har vi en mikroflora av gode bakterier, som gjør at hudens overflate blir intakt for at huden bedre skal kunne motstå dårlige bakterier og uønsket sopp. Prebiotikaen hjelper til å begrense tilveksten av disse uønskede bakteriene og sopp. Man kan si at prebiotika mater og gir næring til hudens gode bakterier, samtidig som prebiotikaen styrker hudens mikrobiom, det vil si hudens mikroorganismer, ved at de gode bakteriene øker. Resultatet blir en sterkere hud.

"Sensitiv hud er ikke en hudtype, men en hudtilstand"

Hva er forskjellen mellom prebiotika og probiotika?
Probiotika er først og fremst de levende, gode bakteriene som man tilfører magen og huden. Probiotikaens oppgave er å gjenopprette balansen i huden og holde dårlige bakterier unna.

Hva gjør prebiotika i hudpleie?
Prebiotika hjelper til med å forbedre hudens naturlige balanse og hjelper mikrofloraen å trives ved å mate de gode bakteriene og sørge for en sunn og mer balansert hud. Huden får også næring og blir fuktet, myk og smidig, og mindre stram.

Hvilken hudtype bør bruke produkter med prebiotika?
Hudpleie med prebiotika passer alle hudtyper, men først og fremst sensitiv hud som kan kjennes tørr, rød, stram eller klø.

Hva innebærer det å ha sensitiv hud?
Huden er vårt største organ og fungerer litt som en regnfrakk. Huden utsettes stadig for ytre og indre påvirkning som kan skape irritasjon. Sensitiv hud er ikke en hudtype, men en hudtilstand som gjør at huden kan reagere mer enn en normalt, på for eksempel ytre faktorer som sol, kulde, vind eller frie radikaler. Men også stress, hormoner og kosthold kan gjøre at huden reagerer.

Cosmica Sensitive Balance

Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellar rensegel med prebiotika og hyaluronsyre
Sensitive Balance Face CreamRik, mild og beroligende ansiktskrem
Sensitive Balance Face FluidLett, mild og beroligende ansiktskrem
Sensitive Balance Eye CreamBeroligende og fuktighetsgivende øyekrem med prebiotika
HudpleieFørstehjelp for sensitiv hud

Tørr og stram hud som lett blir rød og kan klø – her finner du alt du trenger å vite om hvordan du pleier sensitiv hud – en hudtilstand som er veldig vanlig her i Norden.