Hudpleierutine for fet hud

Huden føles blank og oljete. Du har trolig store porer, kviser og hudormer, noe som skyldes en overproduksjon av talg.

1. Rens

Morgen og kveld

Fet hud skyldes overproduksjon i talgkjertlene. En vanlig misforståelse er at man da skal forsøke å tørke ut huden, noe som ikke stemmer. En fet hud trenger fortsatt fuktighet, ellers risikerer hudoverflaten å bli tørr, noe som igjen gjør at talgproduksjonen øker enda mer. Bruk i stedet milde renseprodukter som balanserer huden. En ansiktsvask som inneholder salisylsyre, er gunstig da den forebygger kviser og hudormer og renser i dybden – du vil bli kvitt døde hudceller og talg som samler seg opp. Avslutt med en bakteriehemmende og fuktighetsgivende toner for å rense huden i dybden.

Anbefalte produkter

ACO Spotless Daily Face WashDyptrengjørende ansiktsrens for fet og uren hud
ACO Spotless Daily Face TonerEksfolierende toner med salisylsyre

2. Fuktighet

Morgen og kveld

Den fete huden føles ofte oljete og blank, og det er derfor gunstig å bruke produkter som matter ned og absorberer overflødig fett. En fuktighetsgivende gelkrem roer huden og tetter ikke igjen porene. Hvis du har mye problemer med kviser, bør du velge en mer aktiv gelkrem som inneholder eksfolierende salisylsyre.

Anbefalte produkter

ACO Spotless Daily Face CreamFuktighetsgivende gelkrem med mattende effekt
ACO Spotless Two-in-one GelFuktighetsgivende ansiktsgel som motvirker fet og uren hud

3. Punktmarkering

Om nødvendig

Hvis du ønsker å dekke kvisene om dagen, gjør du det best ved å punktmarkere med en farget dekkstift som samtidig virker uttørkende. Stiften fungerer som en concealer, men inneholder også uttørkende sinkoksid, som trekker ut urenhetene. Du kan også punktmarkere om kvelden for å tørke ut kvisene og redusere urenheter. Påfør problemområdene, og la den virke mens du sover – en ekte skjønnhetssøvn.

Anbefalte produkter

ACO Spotless Spot Treatment OvernightPunktbehandling som tørker ut kviser
ACO Spotless Cover StickDekkstift som dekker og tørker ut kviser

4. Behandle

Om nødvendig

Hvis du har mild til moderat akne, kan du trenge en aknekrem for å få huden i balanse. Kremen motvirker aknebakterier og bidrar til å gjenopprette hudens naturlige pH-balanse, samtidig som den beskytter mot bakterier, skitt og støv.

Anbefalte produkter

ACO Spotless Acne Treatment CreamBehandlingskrem for akne

LÆR MER

ProblemhudHudorm eller kvise – hva er forskjellen?

Det er ikke alltid så lett å se forskjellen på en kvise og en hudorm (begge skyldes det samme). Vi forklarer forskjellen og hjelper deg med produktene for nettopp deg!